Google претстави нов плагин за Google BigQuery кој на корисниците ќе им овозможи да го анализираат Ethereum. Алатката ќе им овозможи на корисниците интеракција со податоците во блокчејнот. Со ова за прв пат ќе биде овозможен целосен преглед на сите податоци зачувани во блокчејнот. Алатката овозможува и синхронизација на блокот преку читање на податоците на Parity […]

Прочитај повеќе

Дел од проблемите со небезбедни берзи на крипто-валутите продолжуваат и со етериум (etherium). Најголемата берза од Јужна Кореја за трговија со етериум е хакирана, а загубата е проценета на 1 милион долари. Дополнително, ова е повторно потсетување дека ниту дигиталната валута не е потполно безбедна. Bithumb е најголема берза за трговија со криптовалута во Јужна […]

Прочитај повеќе

Нeoдговорноста на дел од берзите и веб складишта на крипто-валутите можеби ќе бидат причина зошто истите да не бидат разгледувани како сериозно платежно средство. Decentralized Autonomous Organization, или DAO, остана без 3,7 милиони од нивната крипто-валута ether, во вредност од 79 милиони долари. Ether e крипто-валута која е конкурент на bitcoin, и DAO ги користеше […]

Прочитај повеќе