Над 300 милиони долари се загубени по серија багови на дигитален новчаник. Намалена безбедност му овозможи на љубопитен развивач да дојде до контрола на новчаниците и по грешка да ги заклучи, пишува Guardian. Иако средствата се од повеќе различни криптовалути, најголем дел се во Ether. Проблемот настана откако Parity започна да го решава брзбедносен пропуст. […]

Прочитај повеќе

Нeoдговорноста на дел од берзите и веб складишта на крипто-валутите можеби ќе бидат причина зошто истите да не бидат разгледувани како сериозно платежно средство. Decentralized Autonomous Organization, или DAO, остана без 3,7 милиони од нивната крипто-валута ether, во вредност од 79 милиони долари. Ether e крипто-валута која е конкурент на bitcoin, и DAO ги користеше […]

Прочитај повеќе