Порталот iFixit кој цела година расколoпува уреди овојпат „склопи“ листа на уреди од 2017 кои се најтешки за сервисирање. На листата доминираат уреди од Microsoft и Apple, а за да ја растури монотонијата, тука е првиот телефон на Essential.

Прочитај повеќе

Новиот телефон на пазарот од крeaторот на Android Енди Рубин е еден од најиздржливите. Заштита на предната страна е подеднакво добра како на Galaxy S8 или iPhone 7. Керамиката од задната страна е непробојна. Истото важи и за читачот на отпечатоци. Екранот попушти по 9 секунди пламен, а дури и тогаш телефонот се врати во нормала […]

Прочитај повеќе

Енди Рубин познат како таткото на Android, еднаш веќе го предизвика Apple со креирањето на Android. Сега претставува паметен телефон, кој е предизвик за Apple, но можеби многу повеќе за производителите на Android уреди. Телефонот кој доаѓа од креаторот на Android доаѓа под името Essential. Дизајнот на новиот телефон е еден од најубавите кои сме […]

Прочитај повеќе

Креаторот на најпопуларниот оперативен систем, Енди Рубин, во јануари ја најави новата компанија. По софтверот, г. Рубин ќе го напаѓа пазарот на хардвер со Essential. Неодамна тој го покажа телефонот, иако деталите не беа премногу јасни за да се добие целосната слика… I’m really excited about how this is shaping up. Eager to get it […]

Прочитај повеќе