Драган Тренчевски е дизајнер на интересната е-ролна, или eRoll. Идејата е да се извлекува екранот на допир и со него да се читаат книги и списанија, во секој случај полесен уред за носење од таблет PC-jaта. Сега за сега е само идеја, но Драган се надева дека eRoll ќе може да се реализира. Еве што вели 22-годишниот студент по индустриски дизајн за својата идеја:

Прочитај повеќе