Проблем кој го предизвикува софтверот на Ericsson предизвикува проблеми со мобилната мрежа насекаде во светот. Проблеми пријавуваат корисници од целиот свет, од Британија до Јапонија. Ericsson ја презема одговорноста за проблемите во мрежата и објасни дека го лоцирале проблемот. Дел од опремата има дефектен софтвер што понатаму ја зафаќа мрежата. „Го отстранивме софтверот кој го […]

Прочитај повеќе

Ниту една друга мобилна мрежа нема да биде побрзо распространета од 5G. Предвидувањата на Ericsson се дека до 2020 година, 5G мрежата ќе биде мејнстрим. До 2024,  надградбата на мрежата ќе биде достапна на над 40% од светската популација. Причините на кои Ericsson го темели своето убедување се повеќебројни: интересот на корисниците; интересот на производителите […]

Прочитај повеќе

По неколку неуспешни тендери за 4G/LTE технологија, конечно минатата недела се пријавија сите три македонски мобилни оператори. Фрекфенциите беа разделени, и сега очекуваме до крајот на годината да видиме имплементација на оваа нова технологија која нуди побрз мобилен интернет и поефикасни мобилни сервиси. Полека, но сигурно сите ќе имаме паметни уреди кои ќе ни помогнат […]

Прочитај повеќе

Откако се испокара и смири со Apple околу патенти на телефони, сега Samsung бара да биде забранет увозот и продажбата на некои уреди од Ericsson во САД, јавува BBC. Станува збор за седум патенти за кој Јужнокорејците твдрат дека им се прекршени авторските права, поради што се одлучиле за оваква мерка. Ова следи откако Samsung одби […]

Прочитај повеќе

Ericsson работи на креирањето на API кој ќе овозможи peer-to-peer видео конверзација. Ова API е дел од нивната серија на нови технологии кои ги користат можностите на HTML5.

Прочитај повеќе

Во светот мобилната индустрија забележува по 2 милиони нови претплати на ден, вели Ericsson кој објави дека 5 милијардитата претплата се додаде во четвртокот, 8 јули.

Прочитај повеќе