Досегашнииот извршен директор Ерик Шмит, кој го водеше Google 10 години, почнувајќи од 2001-ва кога основачите Лери Пејџ и Сергеј Брин имаа само 28, односно 27 години, се повлече од функцијата наведувајќи во блог пост дека одлуката е „заради поедноставување на менаџментската структура и забрзување на одлуките“.

Прочитај повеќе

Ние пробуваме нешта, вели директорот на Google, Ерик Шмит одговарајќи зошто Google Wave не успеа. Продуктот кој беше платформа за комуницирање во реално време и кој само пред една година беше неверојатен хит на интернет, заврши неславно – Google го изгаси комплетно велејќи дека ќе го сочува кодот да им се најде за некои идни продукти.

Прочитај повеќе