Извршниот директор на Google, Ерик Шмит на својот Google+ профил понуди свој водич како да се префрлите од iPhone на некој од Android телефоните. Потегот на г. Шмит кој доаѓа е одличен начин за здобивање на публицитет на платформата на Google во период пред новогодишните празници. Покрај Android, г. Шмит открива и дека Chrome e […]

Прочитај повеќе

Во следниве шест месеци ќе претставиме таблет компјутер, вели шефот на бордот на Google, Ерик Шмит за италијанскиот весник Corriere della Sera. Android таблет компјутерот на Google ќе биде од највисок квалитет, што значи дека ќе биде директна конкуренција на Apple iPad. Се претпоставува дека таблет компјутерот ќе биде поголема верзија на паметниот телефон на […]

Прочитај повеќе

Интернет на нештата и проширената реалност ќе ни помогнат да конзумираме информации со кои нашиот мозок не може да се справи, вели директорот на Google Ерик Шимт зборувајќи за следниот чекор во развој на технологијата.

Прочитај повеќе

Еден ден младите луѓе ќе треба автоматски да можат да си го променат името за да се скријат од минатото зачувано по пријателските профили на друштвените мрежи, вели директорот на Google, Ерик Шмит во интeрвју за Wall Street Journal.

Прочитај повеќе

Десеттина држави во писмо до Ерик Шмит, директорот на Google, го изкажаа незадоволството за приватноста на Buzz, најновата друштвена мрежа на Googlе, и Street View и побараа од интернет гигантот да воведе принципи за приватност кои ќе бидат пример за другите.

Прочитај повеќе