(Ова е гостински пост на Емир Слезовиќ, стартап и коворкинг ентузијаст. Постот е првично објавен на LinkedIn, и реобјавен со негова дозвола) За да научам повеќе за претприемништво во еден од најстартап градовите во Европа оваа година одлучив да се преселам во Берлин. Добив бизнис размена во коворкинг просторот betahaus и дојдов во Берлин. Тоа […]

Прочитај повеќе

Фондот за иновации и технолошки развој одржа презентација на програмата ЕРАЗМУС+. Фокусот на презентацијата е соработка за иновација и размена на добри практики на корисниците на грантови на ФИТР. Презентација им помогна на корисниците да се запознаат со можностите за соработка на Клучната акција 2. Соработката е помеѓу корисниците на грантови на фондот и организации […]

Прочитај повеќе

Се повеќе можности се отвараат за македонските студенти. Заинтересираноста за практикантска работа, продолжување на студиите во странство или пак волонтирање во некоја организација расте. Многу студенти не знаат од каде да почнат со потрагата по едно такво место за нив. Оваа малечка листа нека ви е појдовна точка.

Прочитај повеќе