Втората епизода од третата сезона за Guild Wars 2 излезе пред недела дена и од она што можевме да забележиме, ArenaNet се движи во вистинската насока и успева да ги задоволи фановите со интригантен продолжеток во приказната, нова PvE и PvP мапа, ново легендарно оружје и бројни исправки во гејмплејот. Со првото проширување, Heart of […]

Прочитај повеќе

Ако ве зачуди насловот, да, тоа беше поентата – сензационален наслов (ништо ново во Македонија) да ве привлече да го гледате „најдоброто гејмерско шоу во галаксијата“… наводно! GG.mk имаше уште една одлична епизода во која гостуваше македонската репрезентација во Magic & Gathering, Мартин Наниќ и Владимир „Scarface” Трајчевски. Владимир е сопственик на Гоблин, единствената продавница […]

Прочитај повеќе

Еден милион долари! Тоа е наградата за освојување на светското првенство во League of Legends. Еден милион е бројката за фанови кои го следеа во живо првенството на Twitch, а три милиони фанови во Кина го следеа финалето во исто време. Бројките се фасцинантни, но тоа е само почетокот на е-спортот кој станува се поголем […]

Прочитај повеќе