(Ова е гостински пост на Емир Слезовиќ, стартап и коворкинг ентузијаст. Постот е првично објавен на LinkedIn, и реобјавен со негова дозвола) За да научам повеќе за претприемништво во еден од најстартап градовите во Европа оваа година одлучив да се преселам во Берлин. Добив бизнис размена во коворкинг просторот betahaus и дојдов во Берлин. Тоа […]

Прочитај повеќе

Coworking, или заеднички работен простор, е тренд во Македонија со пет инкубатори кои нудат простор за изнајмување, и еден бесплатен настан Funky CoWorking Friday чија цел е да го претстави новиот концепт на работа на македонските професионалци. Токму Eмир Слезовиќ, ко-организатор на Funky Friday, ни е гостин во #ИТН. Целата епизода е посветена на coworking, […]

Прочитај повеќе

Утре ќе има шести по ред Funky Coworking Friday. Секој петок во Јавна соба од 12 до 16:00 часот има coworking дружење помеѓу стартапи, претприемачи, дизајнери, програмери и куп други креативци кои сакаат да ги сменат канцелариите за поoпуштено место за работа. Funky Coworking Friday е настан организиран од Емир Слезовиќ и Петар Ниновски, кои […]

Прочитај повеќе