Getty Images, најголемиот сервис за продажба на дигитални фотографии, се реши да ги тргне водените жигови од фотографиите кои ги хостира. Наместо да се бори против Интернетот за заштита на авторските права, Getty Images ќе дозволи бесплатно преземање на фотографии, но само ако се тие вметнати во сајтовите, односно embeded. Сајтот, за кој British Journal […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа за споделување фотографии, и од неодамна

Прочитај повеќе

Вметнатите твитови отсега ќе бидат подобри, но и поедноставни за користење. Отсега твитовите кои ги споделувате на веб страните, ќе нудат интерактивност иста каква што имаат на Twitter.com, објави компанијата на својот блог. Вметнатите твитови ќе покажуваат твитови, видеа,слики и останата содржина. Покрај ова ќе може да го видите ре-твитате или да одберете „омилени-твитови“ на […]

Прочитај повеќе

Меѓу разните Aviary алатки сега ќе најдете и едноставен за користење HTML5 едитор на фотографии, наречен Feather што „ќе им дозволи на корисниците од надворешни веб сајтови да директно поправат и средат своја фотографија без воопшто да го напуштаат својот сајт.“

Прочитај повеќе

Twitter ја стартуваше Blackbird Pie алатка за вметнување (embed) на твитовите во текст, наместо да правите слика од твитовите и истата да ја вметнувате во текстот/блог пост.

Прочитај повеќе