Веќе подолго време како Instagram го започна своето владеење во светот на друштвените мрежи. Брендовите сѐ повеќе се преселуваат на оваа платформа во обид да го задржат или зголемат органскиот обсег кој веќе е во пад на Facebook. Откога го зема приматот на Snapchat, Instagram може да се пофали со преку 300 милиони корисници на […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински пост од Ирена Ефремовска, ко-организатор на Startup Grind Skopje и во „слободно“ време менаџер за иновации во South Central Ventures) Oколу четириесетина стартап ентузијасти и основачи го преполнија ко-воркинг просторот Coffice каде се одржа 10-тиот Startup Grind Skopje, да ги чујат приказните и стартап искуствата на Катерина Стојановска од Embed Social, и […]

Прочитај повеќе

Како се креира производ, како се води бизнис и маркетинг , и како се справуваш со стартапи како инвеститор? Овие прашања ќе бидат одговорени на десетиот Startup Grind Skopje кој е закажан за 29-ти октомври со почеток во во 17.30 часот во Coffice. Првиот говорник е Катерина Стојановска, ко-основач на маркетинг агенцијата IM.mk, и основач […]

Прочитај повеќе