Кога се работи за проверување на нашите и-мејлови, обично се потпираме или на можностите од апликацијата во нашиот телефон, или одиме директно преку прелистувачот. Но, за подобра ефикасност и максимално обединување на сита ваши и-мејл акаунти (Ggmail, Outlook, Yahoo, и слично), потребно ви е солидно десктоп решение како Thunderbird. По преземање и инсталирање на Thunderbird […]

Прочитај повеќе

Секојдневно добивате мејлови и барате некое решение кое ќе ви помогне да бидете временски-поефикасни во нивното одговарање? Reply Ninja би можел да ви излезе во пресрет, во случај да ви одговара начинот на кој е осмислен. Reply Ninja не е ништо повеќе од суптилно проширена алатка за копирање и префлување текст. Секојпат кога ќе сакате […]

Прочитај повеќе

Често пати се случува да се најдете во ситуации кога не сакате да ја оставите вашата вистинска и-мејл адреса за привремена регистрација на некој веб сајт. Во спротивно, ризикувате константно да бидете бомбардирани со спам пораки, а и да ги предадете вашите лични податоци во погрешни раце. Токму поради ова се препорачува да користите лажни […]

Прочитај повеќе

Извадок од емисијата ‘Database’ од 1984 година која се емитувала на програмата на британската ТВ Thames. Во емисијата се објаснува како во осумдесетите години се испраќала и-мејл порака.

Прочитај повеќе

<Надополнето> Google ги поврати податоците од сите оштетени мејлови велејќи дека покрај онлајн складиштата за податоци, тие истите ги чуваат и на лента.

Прочитај повеќе

Hotmail доби кул опција со која може да си го сокриете правиот имејл, односно да користите алијас имејл со што ќе може да се заштитите од спам и несакани пораки додека користите разни веб сервиси.

Прочитај повеќе

Сега кога ќе добиете нов Gmail мејл или нова чет порака ќе бидете известени преку pop-up нотификација во ќош на прелистувачот, во моментов само за корисниците на Chrome, другите прелистувачи ќе мора да почекаат.

Прочитај повеќе

Изнервиран од бројните спам пораки, Дениел Балсам ја остава работата во маркетинг, стартува сајт „Даниел го мрази спамот“ и зема курсеви по право и сега успешно живее тужејќи компании кои спамираат мејлови. Веќе има напрвено милион долари од судски спогодби.

Прочитај повеќе

Gmail ја направи достапна за сите Gmail delegation опцијата, претходно само за Google Apps корисници, со која може да дозволите пристап на други до сопствениот Gmail инбокс.

Прочитај повеќе

Отварајќи со како 350 милиони Facebook корисници испраќаат по 4 милијарди пораки дневно, Mарк Зукерберг го претстави „модерниот систем за пораки“ кој се содржи од неколку сервиси: познатотo праќање пораки на мрежата, чет комуникација и имејл пораки. Сите комуникации ќе бидат сместени на едно место во еден вид стрим на информации.

Прочитај повеќе

По Gmail и Yahoo, сега и Microsoft претстави опција за Hotmal со која ќе може да се менаџираат мејловите од другите сервиси.

Прочитај повеќе

Sparrow бета е нов, минималистички декстоп имејл клиент за Mac. Левиот дел од интерфејсот на Sparrow каде што се излистани имејловите наликува на Twitter т.е делот каде се излистани твитовите, или во случај на Sparrow каде се излистани субјектот, кој го пратил, време и краток почеток од мејлот. Десниот простор е наменет за содржината на мејлот. Sparrow вметнува и мал индикатор во горниот тулбар кој ве информира во случај на нов мејл.

Прочитај повеќе