Deliveroo е стартап од Лондон кој сака да ги предизвика конкурентите со тоа што ќе овозможи достава на храна со подобар квалитет. Стартапот е основан од Вил Шу, инвестициски банкар, кој по преселбата од САД забележал дека голем дел од ексклузивните ресторани во Англија не вршат достава. Неговата идеја која му донесе вкупно 200 милиони […]

Прочитај повеќе