Периоден систем на елементите или табела што ги содржи основните податоци за познатите хемиски елементи може да се истражува на интерактивен начин од следниот веб сајт. На PeriodicTable можете да ги истражувате сите хемиски елементи што се откриени и забележани до сега. Со кликнување на некој елемент, добивате детални податоци за научниците кои се поврзани за […]

Прочитај повеќе