Морам да признаам дека бев прилично скептичен околу целата замена на книгите направени од хартија со нивната дигитална форма која ни е достапна на различни таблети, паметни телефони и слично. Ако како мене се сомневате дека допирот на хартијата под вашите прсти е незаменлив кога читате, понекогаш мора да се потсетиме дека сепак квалитетот на […]

Прочитај повеќе

Кога се појави Kindle, читачот за дигитални книги на Amazon, и сличните такви уреди првото што си го помислив е зошто би некој читал книги на екран, кога може да ја има во хартиена форма со корици и мирис на права книга. Звучи логично, нели?

Прочитај повеќе