Дали знаете дека просечно 13 часа неделно од работното време го поминуваме во проверка и одговор на електронската пошта? Ова е значителен дел од нашето време, па не е лошо да го поминете што е можно поефикасно. Родолф Дутел од Buffer, кој беше дел од тимот на Google задолжен за едукација на новите членови со […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6 Solutions. Ева се реши да напише серијал на блог постови за Google AdWords на Medium. Ги реобјавуваме со нејзина дозвола) Електронската пошта претставува неразделен дел од нашето секојдневие. Таа е сигурен инструмент преку кој ние сме во постојан контакт со нашите блиски, пријатели и […]

Прочитај повеќе

Google работи на нов сервис за имејл, а името на новата апликација ќе биде едноставно Inbox. Дел од експертите велат дека Inbox ќе биде замена за досегашниот Gmail. Апликацијата на блогот на Google ја претстави Сундар Пичај, главнот инжинер за Android и Chrome, што е и показател за надежите кои Google ги има за овиј […]

Прочитај повеќе

Google работи на целосен редизајн на Gmail, покажуваат скриншоти кои ги сподели Geek. Станува збор за целосно нов изглед кој задржува многу мал дел од сегашниот. Првата работа која се забележува е дека новото сандаче наликува дека е подготвувано за мобилната платформа Android. Сервисот ќе има одзумирање, со што се овозможува истовремено отворање на Hangouts […]

Прочитај повеќе

Кога станува збор за продажба електронската пошта е најкорисната алатка за маркетинг, покорисна и од друштвените мрежи. Бројот на корисници кои компаниите ги придобиваат преку електронска пошта е четирикратно зголемен во последниве четири години и сега достигнува околу 7 отсто, покажува анализата на Custora. Друштвените мрежи засега се без значителен резултат кога станува збор за […]

Прочитај повеќе

Microsoft го надгради Hotmail.com и од денес тој е Outlook.com. Функцијата на имејл сервисот останува иста, но изгледот е значително подобрен. Сo многу помалку реклами и значително почист изглед Outlook е еден од поубавите и попрактичните сервиси за електронска пошта. Оutlook овозможува синхронизирање на настаните од календарот, поштата на телефон, таблет или дектоп компјутер. Покрај […]

Прочитај повеќе

Вчера пишувавме за пребарувањето на Twitter, а денес во овој напис ќе се обидам да ви претставам неколку корисни совети за пребарување на електронската пошта во Gmail. Сигурно некогаш сте соочиле со проблемот да ви биде потребна некоја порака која сте ја добиле или испратиле поодамна и да изгубите многу време истата да ја пронајдете. […]

Прочитај повеќе

Google претстави нов сајт Story of Send преку кој објаснува како патува имејл пораката, пратена од вашиот компјутер која поминува низ DSL линиите, преку Gmail серверите до конечната дестинација. Сајтот е секако реклама за Google кои ја истакнуваат својата безбедност и технологија, и тоа дека се „зелени“ и поефикасни бидејќи користат помалку енергија од другите […]

Прочитај повеќе

Сигурно ви е позната ситуацијата кога ќе кликнете некој имејл линк, и кога ќе почне да ви се отвара локалниот клиент за пошта, кој многу од вас може и да не го користите. Откако ќе го причекате да се подигне, со блага фрустрација го затворате и само ја копирате адресата директно во Gmail за да […]

Прочитај повеќе

Камерон Адамс, Дханџи Прашана и Јохен Бекман имаат намера да го сменат начинот на читање електронска пошта, и тоа на подобро. Тие тврдат дека со нивниот сервис Fluent вие ќе можете за 20 отсто побрзо да поминете низ купиштата пошта што несомнено ви го полни вашето сандаче додека ја читате оваа статија. Fluent ќе биде клиент […]

Прочитај повеќе

Доколку компаниите не пријават имејл адреса во Централниот регистар на Македонија ќе бидат казети со од 500 до 1.000 евра казна. Обавезното пријавување на имејл адреса е потребно заради податоците во електронска форма кои се споделуваат во едношалтерскиот систем. Казните се предвидени со измени на Законот за едношалтерски систем.

Прочитај повеќе