Отпадот од електрична и електронска опрема претставува закана за животната средина. Истражувањата кои се направени во рамките на проектот „Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад“, со цел да се одредат количествата и состојбата со раководење на е-отпадот на Балканот, покажуваат дека и овој регион има значителен проблем со правилно раководење и заштита на […]

Прочитај повеќе

Со оглед на тоа дека многупати се повторува истото прашање, во врска со колку се царинските стапки за внесување на електронска (и друг вид на) роба во Македонија, решив да ги поставам тарифните информации достапни од страната на Царината, во еден едноставен формат, вели Krale на форумот постирајќи го релевантниот и скратен дел за компјутерска опрема од 960-те страни на царинскиот водич.

Прочитај повеќе