Технолошкиот напредок на медицината е особено значителен во последните неколку години. Сега, има надеж и за оние кои одамна го изгубиле видот, повторно да можат да го видат светлото на денот. Се работи за вештачка ретина (очна мрежница) преку која лицето на кое му е вградена може да гледа „груба“ слика од 60 светлосни точки, споредено со милионите кои ги гледаат здравите. Но, сепак е нешто нели?

Прочитај повеќе