Измените во Законот за безбедност во сообраќајот предвидуваат ограничување на движењето на електричните тротинети. Тротинетите ќе можат да се движат по велосипедски патеки, а во случај да нема одбележани патеки ќе можат да се двужат и по тротоар. Ова го предвидуваат законските промени кој веќе поминаа на седница на Владата, јави СДК. Со законот ќе биде […]

Прочитај повеќе