САД се постојана цел на сајбер напади, тврди Агенцијата за национална безбедост. Според изворот, цел на овие напади е електричната мрежа на САД. Цели на нападите се и нуклеарните електрани, но и комерцијални објекти како водовод, авијација, и критични сектори за производство, велат од Агенцијата. Она што можеби е пострашно е дека напаѓачите имале дооволно […]

Прочитај повеќе

Илон Маск вети дека во Јужна Австралија ќе дизајнираат и креираат батериски систем од 100 MW. Кога ќе биде изграден, системот ќе биде најголем во светот. Ако овој предизвик не доволен, г. Маск се обложи дека системот ќе биде завршен за 100 дена. Ако системот не биде функционален на 1 декември оваа година, системот ќе биде […]

Прочитај повеќе