Chrome aпликацијата со која можеше да си ги префрлите вашите Facebook пријатели на новата Google+ сега е блокирана од самиот Facebook.

Прочитај повеќе

Додека ја претставуваше Google+ мрежата, Google Dата Liberation Front го претстави и Takeout сервисот со кој може да ги извлечете (експортирате) сите ваши податоци од Googlе сервисите во eден фајл. Нешто слично како и опцијата на Facebook.

Прочитај повеќе

Google го смени Contact API-то да не дозволува трети, надворешни сајтови да извлекуваат Gmail податоци на сервиси кои не дозволуваат споделување на податоци. Тоа значи дека сега нема да можете да ја користите автоматската опција за додавање пријатели од други сервиси на Facebook. Но, како за инает на Google, Facebook најде начин како да ја заобиколи блокадата користејќи се со Gmail решение.

Прочитај повеќе