За сите заинтересирани за бесплатно преземање и читање е-книги, подготвивме пет исклучително корисни сајтови. Open Library e една од нашите омилени дестинации за „позајмување“ книги кои се со авторски права. Бесплатно се нудат бестселери од мајстори на пишаниот збор како Стивен Кинг, или Том Кленси. Една книга позајмувате па, откако ќе ја прочитате, ја враќате […]

Прочитај повеќе

Европските власти направиjа рации на неименувани компании-издавачи на е-книги во неколку европски земји. Според Европската комисија ненајавената рацијата е направена бидејќи „имаме причини да веруваме дека има компании кои ги прекршуваат ЕУ правилата за фер конкуренција што забрануваат картели и други рестриктивни бизнис практики“.

Прочитај повеќе