Зборувајќи за конкуренцијата во пазарот на таблет компјутерите, Тим Кук, COO на Apple кој ќе ја води компанијата додека Стив Џобс e на боледување, објасни дека конкуренцијата може да се подели во две кошни: Windows-базираните таблет компјутери кои се „тешки, скапи, со слаба батерија“ и Android таблет компјутерите кои се само поголеми паметни телефони, што, според него, е „бизарен“ модел.

Прочитај повеќе

Аpple ги искористи празниците и се уште несоодветната конкуренција за да генерира рекорден 26.7 милијарди долари приход во првото фискално тромесечје, заклучно со 25 декември, од кои 6 милијарди се профит, генерирани од продажбите на Mac, iPhone и iPad. Ова е 78% зголемен приход споредено со ланската година.

Прочитај повеќе