Следните 10 години ќе бидат преполни со иновации во автомобилската индустрија. Бројот на компании кои тестираат електрични и автономни возила е огромен. Стартапи како Uber и Lyft најавуваат дека во иднина сметаат на флота на автономни возила, а расте и бројот на држави кои се прилагодуваат и ги менуваат законите, за да им излезат во пресрет на производителите. […]

Прочитај повеќе

Кинескиот производител на леталото Ehang 184, кое беше претставено во јануари на CES 2016, доби дозвола да го тестира возилото во Невада, САД. Засега не станува збор за тестови во населена област, туку во зона која е дозволена за тестирање на беспилотни летала. „Ова е историски договор кој ќе биде темел на идно партнерство во областите […]

Прочитај повеќе