За 15-ти септември (среда) Едуфронт најавува онлајн дружба со предизвици за стипендии на DIGIPATH програмите за програмирање, веб дизајн, дизајн и scratch за деца од 8-14 години. Во рамки на DIGIPATH онлајн програмата децата заедно со нивните омилени едукатори ќе имаат можност да учат за Scratch, програмирање, веб дизајн, дизајн. Децата заедно со своите родители […]

Прочитај повеќе

Овој текст е дел од серијалот “ФИТР грантови” во кои што ги контактиравме фирмите кои имаат ИТ решенија на последнитe повици за грантови на ФИТР. Идејата зад серијалот е јавноста подобро да се запознае со компанијата, продуктот и очекувањата поврзани со грантовите. ИТ.МК се обиде да стапи во контакт со сите компании од ИТ секторот […]

Прочитај повеќе