Google додаде нова функционалност на Google Docs, која не е премногу корисна за оние кои пишуваат на македонски. Новата функционалност овозможува наместо да пишувате да диктирате и целиот текст да го завршите без да внесете ниту една буква на тастатурата. Освен диктирање, гласовните команди овозможуваат и менување на форматирањето на текстот, од наслови и поднаслови, […]

Прочитај повеќе

Популарниот софтверски пакет на Microsoft конечно пристигна на популарниот таблет компјутер на Apple. Со Оffice за iPаd корисниците ќе можат да ги користат Word, Excel и Powerpoint, кои се оптимизирани да работат на екрани со допир и се достапни како самотојни апликации. Документите ќе бидат складирани во веб складиштето OneDrive за да може да се […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа конечно дозволи да се едитираат постари коментари, наместо како до сега да го избришете целиот коментар и да го напишете повторнo. Ниту едитирањето во 60-те секунди по објавувањето не беше доволно бидејќи луѓето подоцна забележуваа дека направиле грешка. Почнувајќи од денес копчето за едитирање се појавува покрај секој ваш коментар. Кликнете на X […]

Прочитај повеќе

Facebook направи мали промени за коментарите, го тргна Comment копчето и коментарите се објавуваат само со притискање на Enter, додека нов ред се стартува со Shift+Enter. За многумина ова е незгодна промена бидејќи лесно може да дојде до грешка, да се објави недовршен коментар.

Прочитај повеќе

<Надополнето 25.02.11>Google Cloud Connect за Microsoft Office сега e достапен за сите корисници.
 
Cloud Connect плагинот ги синхронизира веб базираниот Google Docs со Microsoft Office, овозможувајќи едитирање на документите со Office интерфејс при тоа користејќи ги веб можностите на Google Docs како пристап на документите од било каде (вклучувајќи и од мобилен) или споделување на документите.

Прочитај повеќе

МixAR е интересна iPhone апликација со која може да се едитира проширената реалност, односно секој корисник може да си прави свои виртуелни 3Д модели и да ги отсликува на други површини користејќи маркери. МixAR се уште не е готова, моментално е ставена на Kickstarter, сајт каде што корисниците донираат пари за разни проекти, но е доста интересна и практична идеја.

Прочитај повеќе

Меѓу разните Aviary алатки сега ќе најдете и едноставен за користење HTML5 едитор на фотографии, наречен Feather што „ќе им дозволи на корисниците од надворешни веб сајтови да директно поправат и средат своја фотографија без воопшто да го напуштаат својот сајт.“

Прочитај повеќе

Имате веб сајт и имате мејл. Па што? Присуството на интернет не е ништо споредено со интерактивноста и комуникацијата со потенцијалните клиенти преку друштвените мрежи и споделувањето информации.

Прочитај повеќе

Доколку имате Android 2.2 или iPhone/iPad сега ќе можете преку мобилниот да ги едитирате документите додека сте во движење. Достапно е и групното едитирање на документите, доколку повеќе луѓе работат на еден проект.

Прочитај повеќе

Koристејќи го неодамна претставениот YouTube Editor сега можете да ги едитирате вашите видеа кои ќе ги закачите на сајтот. Ова е мал туторијал за како се средуваат видеата, како се спојуваат и сечат клипови, се додава аудио и текст.

Прочитај повеќе

Pixorial е доста интересна и лесна алатка за едитирање на видеа и нивно споделување со пријателите. Алатката е веб базирана и можете да се логирате со Facebook профилот, доколку не сакате да креирате профили на други сервиси.

Прочитај повеќе

Google го подобри својот Docs сервис збогатувајќи го етирот за документи со додатни опции меѓу кои и едитирање во реално-време, односно можете да ги гледате сите промени до најмалиот знак. Додаден е и чат од страна со цел да се разговараат промените.

Прочитај повеќе