Имаме лоши и добри вести за сите сопственици на Dell компјутери! Првин да почнеме со лошата: Kомпанијата објави дека е пронајден безбедносен пропуст кој овозможува напаѓачи да пристапат до податоците. Добрата вест е што проблемот е софтверски, и компанијата веќе издаде закрпа. Проблемот е предизвикан од eDellRoot сертификатот кој се инсталира со Dell Foundation Services, […]

Прочитај повеќе