Уредите кои протекоа оваа недела Amazon ги претстави експресно. Компанијата без никакви најави закажа и одржа настан во ист ден, а на него беа претставени неколку нови Echo уреди. Ова се уредите кои порано неделава беа тема на шпекулации, дали ќе има и други најверојатно ќе дознаеме подоцна. Она што е официјално е дека имаме […]

Прочитај повеќе

Amazon ги објави плановите за Alexa, па сега секој ентузијаст ќе може сам да си направи верзија на популарните Echo уреди. Она што можеби е најважно е дека за ова нема потреба да знаете да кодирате. Сепак не треба да се очекуваат чуда. Она што ќе биде возможно е корисниците да си креираат сопствени персонализирани […]

Прочитај повеќе

Alexa и Echo се чекор во иднината на новиот, модерен оперативен систем. Новиот хардвер присутен во сѐ поголем број на домови дефинира потреба од сериозен оперативен систем кој ќе ги поместува границите на она што сега ни е познато во оваа сфера. Amazon со Echo и со Alexa ќе се обиде да го направи она […]

Прочитај повеќе

Amazon додаде два нови уреди, Tap и Dot, на Echo серијата на производи. Двата уреди се со речиси со идентична функционалност како Echo, звучникот кој се контролира со глас, но се разликуваат во намената. Тap е преносна верзија на Echo, a Dot е помала верзија која доаѓа со можност за приклучување на звучник по избор, […]

Прочитај повеќе