Можебу Microsoft и Apple имаат различна идеја како треба да се користи електричното пенкало, но и двете компании прават сериозни напори да го популаризираат стилото. Еден обид на Microsoft е во новата надградба на оперативниот систем Windows 10 Anniversary Update да го донесе Ink Workspace функционалност што ќе ја зголеми употребата на моливчето и ќе […]

Прочитај повеќе

Популарниот портал iFixit кој уредите ги претставува со нивно расклопување, стигна да го презентира и новото пенкало на Apple, Apple Pencil кое чини 100 долари. Ова пенкало доаѓа со најновиот iPad Pro и е наменето за дизајнерите, но она што е јасно по отворањето со пила е дека уредот не може да се сервисира, дополнително […]

Прочитај повеќе