Компаниите E.ON SE и Clever го објавија следниот чекор за електричните возила во Европа. Станува збор за електричен автопат кој ќе поврзе голем дел од континентот. Ова е „EU flagship“ проект кој од Европската комисија дови инвестиција од 10 милиони евра. Автопатот ќе го поврзува континетот од Норвешка до Италија. Планот е по целата должина на […]

Прочитај повеќе