Можеби сметате дека тимот на Facebook треба да се фокусира на приватноста и да оневозможи злоупотребата. Најверојатно сте во право. Неспорно компанијата има доволно инженери да работи на повеќе од еден проект. Следната промена доаѓа на Instagram. Како секогаш, друштвената мрежа ветува подобар алгоритам од кој ќе бидеме позадоволни. Генерално промените се однесуваат на првите […]

Прочитај повеќе

Facebook во моментов одржува Gaming Event во Пало Алто на кој се откри фасцинантната статистика – 200 милиони луѓе играат Facebook игри месечно. Тоа е повеќе од 1/3 или над 40% од сите 500 милиони корисници на мрежата. Друг интересен податок е што топ 10-те игри на Facebook имаат по 12 милиони играчи секоја!

Прочитај повеќе

Се појавија слики кои сугерираат дека друштвената мрежа тестира опција „Subscribe (претплати се)“ со која „нема да испуштите ниту еден статус од луѓето на кои ќе се претплатите“ вели извор за AllFacebook.

Прочитај повеќе