Џулиан Асанж, основачот на Wikileaks, е офлајн. Причината за ова е што амбасадата на Еквадор не сака да влијае на изборите во САД, откако Асанж објави информации од мејловите на Клинтон и предупреди дека Wikileaks имаат уште многу податоци за објавување кои ќе влијаат на изборите. Првично обвинувањата беа дека станува збор за сајбер напад […]

Прочитај повеќе

<Надополнето 14.12.10:>Англискиот Вестминистер суд ја смени одлуката и дозволи кауција под строги услови за основачот на контроверзната Wikileaks, Џулијан Асанж, кој е обвинет за силувања во Шведска.

Прочитај повеќе

Контроверзниот сајт Wikileaks го изгуби својот .org домен кој беше изгасен од американскиот интернет провајдер, беше тргнат од серверите на Amazon, се повлече и PayPal преку кој одеа донациите за сајтот, а сега и Швајцарската пошта ја изгаси финансиската сметка на основачот на Wikileaks, Џулијан Асанж.

Прочитај повеќе

Wikileaks во своето кратко 4 годишно постоење има објавено повеќе доверливи документи одошто сите медиуми во светот заедно, вели Џулиан Асанж, основачот на Wikileaks, во интервју за TED.

Прочитај повеќе