Кои настани и новости ја одбележаа гејмерската индустрија неделава? Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби, осумдесетто издание. Battlefield 5 ќе излезе дури на 19.октомври, но тоа не значи дека не треба да имате доволно време за да соодветно се подготвите за играта и ја дочекате со хардверско чудовиште кое ќе излезе во пресрет […]

Прочитај повеќе

Kои настани и новости ја одбележаа гејмерската индустрија неделава? Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби, седумдесет и прво издание. Растргнати помеѓу желбата за првоаприлска шега и велигденско наградување решивме да одиме со најдоброто од двата света. Се што треба е да ја идентификувате лажната вест од овој гејминг извештај. Потоа, пронајдете го овој […]

Прочитај повеќе

Kои настани и новости ја одбележаа гејмерската индустрија неделава? Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби, педесет и прво издание. Сосема (не) очекувано, датумите за трите идни распродажби на Steam се обелоденија. Halloween распродажбата е од 26.октомври до 1.ноември. Есенската распродажба е од 22 до 28.ноември, а новогодишната е од 21.декември до 4.јануари. За време […]

Прочитај повеќе

Dying Light успеа да ја надгради забавната формула која беше воведена со Dead Island серијалот и да се постави како една од најомилените игри со зомби чудовишта. По контроверзната сезонска пропусница која, не само што ја зголеми цената во одреден период, туку и одби да ги обедини сите додатоци во неа, авторите сметаат дека има […]

Прочитај повеќе

Новиот гејминг подкаст MKD20 продолжува и во новата година во исто темпо – рецензија на неколку кул игри, меѓу кои и легендарната Baldur’s Gate. Подкастот оди премиерно на Twitch секој вторник во 21:00 часот, и потоа може да се следи на YouTube. Најавено е ново студио, што е добра вест за фановите на подкастот.

Прочитај повеќе