Новиот iPad сега е достапен во Дуна Компјутери, кои се официјалниот партнер на Apple продукти во Македонија. Таблетот беше достапен на македонскиот пазар уште од мај, но oд неофицијални претпродавачи. Најголемата новина во новиот iPаd, кој е трета верзија на популарниот компјутер, е Retina дисплејот со висока резолуција од 2048 x 1536 пиксели. Работи на […]

Прочитај повеќе

Првиот понеделник во месецот е посветен за сите мобилни ентузијасти. На осмоиот по ред Mobile Monday ќе се дискутира за бизнис апликации за iOS. Гостин е Коце Петров, основачот на Duna компјутери, провајдер на AIDC решенија на македонскиот пазар и основач на првата дигитална печатница. Тој го има реализирано и проектот за одбележување на домашни […]

Прочитај повеќе

iUltima е бесплатна верзија за iPad на бизнис софтверот Ultima на Дуна Компјутери. Ultima е ERP софтвер за менаџирање на ресурсите за мали или големи бизниси, од дистрибуцијата на продукти до менаџирање на маркетинг материјалите. iUltima e додаток на тој софтвер со идеја да се искористи користи мобилноста на iPad-от за да може компаниските информации […]

Прочитај повеќе

Импресивниот таблет компјутер пристигна во Македонија. iPad 2 ќе може да се купи од Дуна компјутери кој е официјален дистрибутер и сервис центар за Apple уреди. Втората генерација на таблет компјутерот iPad беше претставена во март оваа година и од тогаш се продаде во неверојатни 10 милиони примероци, што е десетина пати повеќе од продажбата […]

Прочитај повеќе


Од пред неколку дена почна да кружи информацијата дека новиот таблет на Apple, наречен iPad, е достапен да се купи и во Македонија преку лаптоп центарот КупиЛаптоп и тоа само 7 дена по официјалното претставување на американскиот пазар.

Прочитај повеќе

Што е тоа спам? Според дефиниција тоа се генерички и-мејл пораки испратени до корисници без нивна дозвола, најчесто со цел да се постигне промоција. Спамот всушност е ѓубрето во интернет светот, а се наоѓа во многу различни форми… спам може да има форма и на SMS порака.

Прочитај повеќе