FlagIT е нов проект на македонскиот стартап H-Sense, кој ќе ви помогне едноставно да ги најдете сите основи податоци за некоја држава на едно место. Покрај знамињата на државите FlagIT, нуди и API со информации за државата кое може да биде преземено од девелоперите за нивните апликации. „Ова не е измислување на топла вода или […]

Прочитај повеќе

Десеттина држави во писмо до Ерик Шмит, директорот на Google, го изкажаа незадоволството за приватноста на Buzz, најновата друштвена мрежа на Googlе, и Street View и побараа од интернет гигантот да воведе принципи за приватност кои ќе бидат пример за другите.

Прочитај повеќе