Околу 95 компании се јавија на вториот повик на Фондот за иновации и технолошки развој, но само 17 добија грантови од 30.000 до 100.000 евра зависно за кој инструмент аплицираа. Фондот беше стартуван пред година и половина од Владата на Македонија, со позајмени пари од Светска банка, со цел да мотивира поголема иновативност помеѓу македонските […]

Прочитај повеќе