Сите Google ентузијасти се поканети на заедничко гледање на Google I/O Extended и дружење во просториите на Web Factory. Настанот ќе се одржи на 18 мај, a започнува во 18:00 часот со запзнавање на посетителите. Потоа следи гледање на главната презентација од конференцијата на Google, средување на впечатоците и дискусиja. Во зависност од интересот можеби […]

Прочитај повеќе

Новата апликација на Google, Who’s Down ќе се обиде да ви помогне да пронајдете друштво за излегување, или можеби и за разговор, кога сте слободни. Апликацијата е едноставна и го овозможува токму ова, корисниците одбираат кога се слободни и доколку некој е заинтересиран може да ги контактира за дружење. Who’s Down засега е во затворена […]

Прочитај повеќе

Најавен е нов Silicon Drinkabout Skopje на кој ќе продолжи дружењето помеѓу стартапите, претприемачи, инвеститори, ентузијасти и сите кои сакаат да помогнат да се направи една заедница на иновативни компании кои ќе ја стават Македонија на стартап мапата. Ок, не мора да им вршиме толкав притисок на оваа мала група луѓе, но веруваме дека понекогаш […]

Прочитај повеќе

Kако дел од светскиот ден на собири на корисниците на Instagram, во четврток на 26 jули 2012 година, во 17:30 часот во Зоолошката градина во Скопја ќе се одржи и првиот собир на „инстаграмџии“ од Македонија. Несомнено е дека сите заинтересирани кои ќе дојдат на дружењето ќе имаат одлична прилика да направат прекрасни фотографии од […]

Прочитај повеќе

Друштвените мрежи сами по себе се феномен, уште во раните почетоци преку mIRC до сегашните гиганти со 170 милиони корисници (Facebook). Вистинското искуство со интернетот е да се знае кои сервиси да се користат за да се стигне до тоа што не интересира. Така можеби не ви одговара начинот на Facebook, можеби сте повеќе заинтересирани за професионална друштвена мрежа преку која се прават контакти, или пак сакате кратки и брзи разговори? Подолу ќе најдете неколку друштвени мрежи и се надевам ќе ја најдете таа што највеќе ви се допаѓа и ќе го искористите своето онлајн време уште поквалитетно.

Прочитај повеќе