Најверојатно веќе сте виделе Facebook групи кои се наменети за продажба на производи или услуги. Над 450 милиони корисници секој месец ги посетуваат овие групи. Друштвената мрежа сака да го досреди овој сегмент и да им олесни на своите корисници, па го воведува „Marketplace“. Платформата на корисниците треба да им овозможи да купуваат и продаваат локално. Продавницата […]

Прочитај повеќе

Најголемата друштвена мрежа повторно прави промени. „Trending“ повеќе нема да биде прикажана со објаснувања, туку единствено со темата, јави Facebook. Причини за промените се обвинувањата за наклонетост при прикажување на вестите, вели BBC. Луѓето остануваат вклучени во процесот, но овој пат само за да обезбедат дека сториите се правовремени и квалитетни. Поранешен новинар вработен во […]

Прочитај повеќе

Snapchat секој ден има 150 милиони корисници, додека Twitter има нешто помалку од 140 милиони корисници дневно, јави Bloomberg. На првото место на листата e Facebook кој убедливo води со 1,09 милијарди корисници кои ја посетуваат социјалната мрежа дневно. Платформата која започна како можност за споделувања на фотографии и куси видеа со ограничен рок на […]

Прочитај повеќе

Друштвените мрежи се ново интересно поле каде компаниите и брендовите можат да си играат, да креираат интерактивни кампањи и да комуницираат со потрошувачите.

Прочитај повеќе