Со стартувањето на Google+ започнаа да се шират претпоставките кога Google ќе ја претстави платформата за друштвени игри. Последна информација во врска со платформата за игри дојде од Google+ центарот за помош каде беше најавен посебен стрим за игри. Моментално таа информација е тргната. Се претпоставува дека во наредните неколку недели би требало да го […]

Прочитај повеќе

Google го стартуваше Buzz, сервис налик на друштвените мрежи интегриран како додаток на Gmail сервисот… Во пракса Google Buzz е многу налик на Facebook, имате "like" опција, оставање коментари, споделувате слики, видеа, линкови, сите постови можете да ги праќате на другите корисници преку мејл или на тие што ве следат… Знаејќи го тоа прашањето е зошто да сте на Buzz кога веќе сите контакти и пријатели ви се на Facebook? За да биде понезгодно во моментот можете да праќате пораки само од Twitter нa Google Buzz, но не и обратно, а нема никаква интерграција со Facebook. Нема постирање ниту пренесување Facebook постови.

Прочитај повеќе