Google +1 копчето за споделување содржина, првин претставено во март, сега започна да се појавува на разни веб сајтови покрај текстовите, веднаш до Facebook Like и новото Twitter Follow копче.

Прочитај повеќе

Друштвеното +1 копче на Google е наменето за споделување препораки директно во резултатите од пребарувањето или рекламите. Ова е вид конкуренција на Facebook Like и почеток на Google-овите друштвени слоеви за поврзување на неговите сервиси.

Прочитај повеќе

Google ги редизајнираше Google Profiles така што сега може да вклучите повеќе информации за себе. Може и да се каже дека дизајнот потсетува малку на оној на Facebook.

Прочитај повеќе