Тulalip е експериментален проект на Microsoft Research кој „несакајќи“ се појави на socl.com страната. Сега тој домен содржи не објаснување, туку извинување од Microsoft дека ете погрешиле и несакајќи го објавиле сервисот. Во секој случај, Fusible блогот, кој го откри сервисот, успеа да фрли брз поглед врз неактивната почетна страна на кој пишува „Добредојдовте. Со […]

Прочитај повеќе

Color е нова апликација за iPhone и Android за брзо, мобилно и јавно споделување фотографии и видео. Покрај споделувањето фотографии и видео, една од опциите е што Color сам избира кои фотографии ќе ви ги прикаже зависно од локацијата на која сте.

Прочитај повеќе

Soluto е софтвер кој ги пронаоѓа и решава грешките кои го успоруваат компутерот, користејќи ја својата PC Genome база на податоци за софтверите генерирана од други корисници.

Прочитај повеќе

Според грешка во iOS 4.3 Beta 2 која прикажува PHOTOSTREAM_NO_NETWORK_WIFI порака, Gizmodo и 9to5 Mac откриваат дека Apple спрема нов сервис за споделување фотографии со пријателите, налик на споделувањето фотографии на Facebook, кое најверојатно ќе се појави со новиот iPhone 5 и iPad 2.

Прочитај повеќе