„Креативниот Интернет“ е документ од над 100 проекти кои ја демонстрираат креативноста на друштвените веб проекти, на кориснички генерираната содржина и инспиративната дигитална култура.

Прочитај повеќе

Diaspora е друштвена мрежа која планира да му стане конкурент на Facebook така што ќе биде приватна мрежа контролирана од корисникот, и ќе биде мрежа со отворен код т.е секој ќе може да си направи своја верзија. Мрежата е дело на неколку студенти од САД кои ја најавија на пролет во моментите кога сите му рипнаа на Facebook поради нарушување на приватноста.

Прочитај повеќе