Facebook призна дека додава лајкови на друштвените плагини на веб страна која се линка во приватна порака, без врска дали корисникот воопшто ја посетил таа веб страна или кликнал Like. Онлајн видео на HakerNews покажа дека друштвената мрежа ги скенира линковите кои корисниците си ги праќаат во приватните пораки и ги регистрира како 2+ лајкови […]

Прочитај повеќе

Likebutton.me е одличен веб сервис за да гледате што им се допаѓа на вашите пријатели, односно на што тие кликнале „Like“ и го споделиле со сите останати. Предноста на сервисот е што ги поврзува вашите омилени сајтови и вашите пријатели.

Прочитај повеќе