<Надополнето>Текстот е надополнето со објаснувањата за новиот дизајн од Јуруковски Љупчо, заменик уредник на On.net.mk.
 
Првиот .мк забавен портал, кој постои од 2000-та, On.net.mk го стартуваше својот нов дизајн, за кој вели дека „во душа останавме исти… само имаме нови цицки“.

Прочитај повеќе

Drupal ја објави верзија 7 на својот бесплатен и слободен софтвер за менаџирање на содржина на веб сајтови (CMS). Изработен во PHP и дистрибуиран преку GNU GPL лиценцата sофтверот зсе користи од 1% од сите сајтови на Вебот, од лични блогови до Белата куќа, data.gov.uk и други релевантни организации.

Прочитај повеќе

Aдминистрацијата на Барак Обама се одлучи за доста храбар потег – да го имплементира и искористи слободниот софтвер за менаџмент на онлајн содржини Drupal и тоа за официјалниот сајт на Белата Куќа. Овој потег на најнапредната американска администрација во поглед на ИТ досега, му дава посебно значење на слободниот софтвер.

Прочитај повеќе