Оваа сабота, на 16 декември, во организација на Македонската друпал заедница ќе се одржи Drupal Meetup Skopje. Средбата ја организира Македонската drupal заедница, а целта е запознавање и дружење, но и разговор за новите трендови. Настанот ќе се одржи во просториите на Ceed Hub, учеството е бесплатно, но потребно е да се најавите. Од неколку […]

Прочитај повеќе

Македонската drupal-заедница организира работилница на која сите заинтeресирани можат да се запознаат со Drupal. Станува збор за полуформален настан, па освен запознавање со технологијата може да се дружите и со другите членови на зедницата. Со ова македонската заедница се приклучува на Global Training деновите. Работилницата е наменета за сите, без разлика на искуството и познавањето. Најважно […]

Прочитај повеќе

Drupal Community Macedonia и тимот од Circle Web Foundry, кои се членови на српската Drupal заедница ги покануваат сите заинтересирани за дружба и прославување на излегувањето на Drupal 8 RC1. Drupal е бесплатна платформа за менаџирање на содржина (CMS), која се користи од 2 отсто од сите веб сајтови на интернет. Бидејќи е платформа со […]

Прочитај повеќе