Сервисот за складирање фајлови во облакот, Dropbox, стартува нов интерфејс кој ќе овозможи поедноставно користење и прегледување на фотографии и видеа. Функционалноста на сервисот останува иста. Со Dropbox може да зачувување фајлови на веб од вашиот компјутер до кои потоа може да пристапите од било каде. Тоа што е ново е редизајнираниот интерфејс кој овозможува […]

Прочитај повеќе

Сте испратиле еден тон покани за да добиете максимум простор на вашата cloud базирана архива Dropbox, но ви се потребни повеќе? За тие што секогаш сакаат повеќе, или за тие што сакаат да овозможат лесни 5 гигабајти простор на Dropbox, сега можете да ја симнете бета верзијата на Dropbox и да поставите барем 500 мегабајти […]

Прочитај повеќе

Во битката која ќе ја одлучи иднината на сајтовите кои служат за закачување и споделување фајлови не се вклучени само тие што се сомничат дека помагаат на пиратеријата, туку сите сајтови кои дозволуваат да се складира содржина преку облакот, велат адвокатите на RapidShare. RapidShare е сличeн по функционалност со Megaupload, но не и во управувањето […]

Прочитај повеќе

Експерименталната 1.3.4 верзија на Dropbox има вклучена опција која ја скенира камерата, телефонот или SD картичката за содржина која ја автоматски складира на веб, односно на „облакот“. Бидејќи е во тест фаза опцијата функционира само на Windows, не и на некои верзии на Linux или Mac 10.4. Со опцијава Dropbox сe придружува на многуте сервиси […]

Прочитај повеќе

Fileboard e едноставна и бесплатна апликација за iPad преку која може да ги прегледате сите документи и фајлови кои ги имате во Gmail, Drobox, Box или Evernote. Fileboard е сервис креиран од ко-основачот на Inbox2, Курам Хусеин. Освен што ќе имате пристап до вашите фајлови од различните сервиси, тоа што исто е одлично кај Fileboard […]

Прочитај повеќе

Договорот што го склучија HTC и DropBox пред неколку месеци каде што корисниците ќе добијат 5 GB слободен простор при продажба на најновите HTC модели доби сериозна конкуренција. Откако Apple го направи истото со Box.net и им понуди на своите корисници 50 GB, LG и Sony Ericsson го следеа примерот и склучија партнерство при кое […]

Прочитај повеќе

Pogoplug, компанија за дигитално складирање на податоци, стартуваше облак за складирање кој овозможува пристап на податоците од било кој уред. Pogoplug Cloud е уште еден сервис за складирање на податоци во облак, придружувајќи им се на веќе постоечките сервиси на Apple, Amazon, Google, Dropbox, и многу други. Pogoplug облакот овозможува да се закачуваат и синхронизираат […]

Прочитај повеќе

Со цел да ги оправда и искористи новата инвестиција од 250 милиони долари, по што Dropbox со своите 45 милиони корисници сега вреди 4 милијарди долари, компанијата сега се подготвува да го освои Вебот. Следејќи го примерот на друштвените мрежи, Dropbox ќе стартува копчиња на сите сајтови. Идејата зад копчињата не е да се користат […]

Прочитај повеќе

Неодамна пишавме за планот на HTC да влезе во партнерство со DropBox со цел нивните уреди да добијат опција за онлајн складирање. Сега тајванската компанија потврди дека потпиша договор со сервисот за онлајн складирање, според кој идните HTC телефони ќе доаѓаат со веќе инсталирана апликација на DropBox. Првично се шпекулираше дека идните корисници  на HTC […]

Прочитај повеќе

Forbes објави интересна сторија за историјата и растот на најдобриот сервис за онлајн складирање, Dropbox, во која е исто така прикажано и дека сè моќниот Стив Џобс и не бил толку моќен. Во текстот стои дека Стив Џобс закажал средба со основачите на Dropbox, Дру Хјустон и Араш Фердовси, барајќи од нив да го купи […]

Прочитај повеќе

Во светот постојат голем број на интернет компании кои прават огромни приходи, вредат многу пари, а се стари само неколку месеци, или пак постојат неколку години, но дури во последните неколку месеци се имаат стекнато со огромна популарност и финансиска издржливост. Business Insider направи листа на највредните интернет компании кои во краток временски период имаат […]

Прочитај повеќе

Тајванската компанија за паметни телефони HTC најави партнерство со DropBox со цел на нивните уреди да добијат опција за складирање содржина. Целта на овој договор помеѓу HTC и DropBox е да се конкурира на веќе постоечките сервиси iCloud на Apple, и SkyDive на Microsoft. Со овој договор, корисниците на HTC паметните телефони ќе добијат 2GB […]

Прочитај повеќе