Во случај да сте корисник на LastPass, тогаш сигурно знаете дека од неодамна компанијата започна да наплаќа за синхронизација на лозинки. Набргу по потегот, Dropbox се изјасни дека нивната алатка за управување со лозинки наскоро ќе стане бесплатна и достапна за сите корисници кои имаат основна, односно Basic акаунт. Dropbox Passwords ќе ви дозволи да […]

Прочитај повеќе

Не е никаква тајна дека можете да споделувате фајлови со кого било преку клауд сервисот Dropbox. Иако процедурата е едноставна, сепак беше осмислена на начин кој не одговараше на сите корисници. Имено, споделениот фајл не само што може да биде менува од останатите соработници, туку и лесно можеше да биде видено какви надополнувања се прават […]

Прочитај повеќе

Едно од најголемите складишта на податоци, Dropbox, се подготвува за излегување на берза. Dropbox е една од првите компании кои ја нудеа оваа услуга. Сепак по импресивниот старт, низ годините конкуренцијата стана подобра, па помалку подзаборавивме на Dropbox. Можеби за ова има и објективни причини. Компанијата се натпреварува со Google, Microsoft и Amazon кои сепак се […]

Прочитај повеќе

Dropbox конечно ја претстави официјалната верзија на Paper. Бета верзијата на апликацијата е достапна веќе неколку години, но сега конечно им е достапна на сите. Апликацијата е слична со голем дел од сличните апликации како Google Docs или Office 365. Ова не е за изненадување, бидејќи и досега речиси сите текст едитори се налик еден […]

Прочитај повеќе

Според шпекулациите, Apple за недела дена би требало да најави нови уреди, поточно macOS Sierra и iPhone 7. Покрај праќање покани за посебен настан на 7 септември, компанијата понуди опција за складирање податоци на iCloud до импресивни 2TB. Оваа услуга секако нема да е евтина, особено кога станува збор за Apple, и доколку чувствувате потреба за максимално складирање […]

Прочитај повеќе

Пред скоро една недела, Dropbox корисниците добија е-маил од компанијата кој служеше како потсетник во кој Dropbox бара да ги променат своите лозинки бидејќи „одамна“ не го направиле тоа. Е-маилот воопшто не го споменува фактот дека податоци на над 68 милиони корисници се хакирани и украдени – вклучувајќи ги нивните кориснички имиња и лозинки. Денеска, статија објавена од Motherboard […]

Прочитај повеќе

Електронски дневник, безбројни чек-листи и планирања. Ова се само дел од непресушното множество обврски со кои наставниот кадар секојдневно се соочува. Ситуацијата станува значително покомплицирана (и поскапа) кога, за ваквите евидентирања наставникот се потпира на книжната форма. Како би се олесниле ваквите обврски при почетокот на новата наставна година, си земавме за слобода да ги […]

Прочитај повеќе

Dropbox продолжува да биде најдоброто веб складиште на пазарот, со претставување на нови функционалности кои ќе ја олеснат работата меѓу корисниците и компаниите. Една кул опција е што сега ќе може да ја користите мобилната апликација да ги скенирате документите. Без разлика дали станува збор за нацрти на салфетка или интересни статии, налик на постоечката […]

Прочитај повеќе

Новата алатка од Dropbox, Paper, овозможува тимско креирање на белешки и документи, иако алатката би можела да се користи за сите документи за кој е пригоден форматот… Услугата е во бета и сè уште е потребна покана, но бројот на бета тестерите е значително поголем, вели Engadget. Во моментов станува збор за десктоп алатка, иако […]

Прочитај повеќе

Dropbox успеа изминатата година да додаде уште 100 милиони корисници на своите 300 милиони, но предизвиците за монетизацијa остануваат проблем за сервисот, вели Bloomberg. Dropbox е сè уште лидер на пазарот на веб складишта која вреди 904 милиони долари. Dropbox, кој е вреднуван на 10 милијарди долари, можеби држи 24 отсто од севкупниот пазар, но […]

Прочитај повеќе

Уште кога беше најавено партнерството помеѓу Microsoft и Dropbox се очекуваше да биде претставена и подобрата интеграција на функционалностите на Office со веб складиштето. Една од првите такви функционалности е можност преку Dropbox за iOS да се едитираат документи. Корисниците на iOS ќе можат да ги отвораат документите креирани во Office директно преку Dropbox, а […]

Прочитај повеќе

Dropbox for Business стана малку покорисен сервис, откако беше додадена функционалност што овозможува колаборација со фајловите кои се споделени на складиштето. Groups е наменета за Dropbox за бизнис корисниците и ќе овозможува споделување и менаџирање на фолдери кои се споделени помеѓу различни групи корисници. Groups овозможува креирање на групи на корисници и менаџирање до кој […]

Прочитај повеќе