Пред скоро една недела, Dropbox корисниците добија е-маил од компанијата кој служеше како потсетник во кој Dropbox бара да ги променат своите лозинки бидејќи „одамна“ не го направиле тоа. Е-маилот воопшто не го споменува фактот дека податоци на над 68 милиони корисници се хакирани и украдени – вклучувајќи ги нивните кориснички имиња и лозинки. Денеска, статија објавена од Motherboard […]

Прочитај повеќе