Отстранети се повеќе од 50 апликации на Android пазарот во кое најден малициозен софтвер. Малициозниот софтвер е „вметнуван” во легитимни апликации како игри кои претходно веќе биле на пазарот. За жал на корисниците, овие апликации биле симнати повеќе од 200.000 пати, но Google брзо реагираа и сега апликациите се отстранети.

Прочитај повеќе